Blåbärskladdkaka

| Mia | blog

Blåbärskladdkaka

Kakan är superenkel att göra och så god!

  • 150 gr ekosmör
  • 1 dl kokossocker
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 krm havssalt
  • 3 ägg eko
  • 1 dl bananmjöl
  • 1 pkt frysta blåbär eko eller nyplockade
  • Lite kokos till formen
  • Lite potatis eller rismjöl

Börja med att smälta smöret i en kastrull och blanda i kokossockret. Blanda därefter i allt utom blåbären. Rör om. Häll nu smeten i en smörad form som du lagt runt lite kokos i. Fördela sedan blåbären som du blandat med lite potatis eller rismjöl över smeten.

Grädda i ca 22-24 min i 180 grader. Låt gärna kakan skvalpa lite i mitten när du tar ut den. Låt sedan kakan svalna lite. Dottern tyckte den var godast på dag tre.

Servera med någon glass eller kanske rysk yoghurt till och mer blåbär.

Bananmjöl var riktigt härligt att baka med. Ingen bismak och kakan blev kladdig och god. Har även gjort pannkakor med mjölet och de blev också jättefina och goda.

Nu har jag sommarplockade hallon i frysen som jag ska göra samma variant på. Hallonkladdkaka – mums!

Copyright 2020 Yoga By Mia | website by joomlaproffs