Kladdiga höstmuffins med hallon och kardemumma

| Mia | blog

Kladdiga höstmuffins med hallon och kardemumma

Dessa godingar kommer från ett recept jag hittade och gjorde om för att passa de som vill undvika gluten och laktos. Hallon och kardemumma är en sååån god kombo och dessa gjorde dundersuccé hos alla. De är inte så söta och det gillar jag för då kommer bärsmaken fram mycket bättre. Det som jag gillade också var att de gick så fort att göra. Enkelt och så rätt in i ugnen.

  • 150 gr eko smör
  • 1 dl eko rårörsocker från Markatta
  • 1 tsk eko vaniljpulver
  • 2 eko ägg
  • 1 dl eko kokosyogurth naturell, kokosgrädde eller annat du föredrar
  • 1 msk fiberhusk
  • 3 dl eko mandelmjöl från Markatta
  • 2 tsk eko kardemumma
  • 2 tsk eko bakpulver
  • 3-4 dl frysta hallon

Sätt ugnen på 175 grader och förbered 12 formar. Jag gjorde i en muffinsplåt idag.

Börja med att vispa smöret med sockret och vaniljpulvret tills det blir mjukt och pösigt. Rör sedan ner äggen och yoghurten. Rör om och blanda sedan de torra ingredienserna och rör i och om allt.

Till sist så rör du ner de frysta hallonen och klickar ut smeten i dina muffinsformar. Ställ in i ugnen i mitten och grädda i ca 18 minuter. Det tog det hemma med min ugn i alla fall. Eftersom de ska vara kladdiga så gör det inget om de åker ut lite för tidigt, eller om de stannar kvar lite för länge så förblir de ändå lite kladdiga.

Lycka till med dessa små godingar!

Copyright 2020 Yoga By Mia | website by joomlaproffs