Glutenfri limpa med torkade bär och nötter

| Mia | blog

Glutenfri limpa med torkade bär och nötter

  • 7 dl glutenfria havregryn som mixas till mjöl eller använd färdigt mjöl
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 3.5 dl laktosfri filmjölk, yogurth, havregurth
  • 125 gr torkad frukt (aprikoser, fikon eller russin)
  • 75 gr frön eller nötter (valnötter, mandel, solrosfrön)

Garnering

  • Kokosflingor eller hackade nötter

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar eller använd färdigt mjöl.
  2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
  3. Dela aprikoserna eller fikonarna i två delar.
  4. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke. Blanda ihop de torra ingredienserna, de vispade äggen och filmjölk till en kladdig smet. Rör ner torkad frukt och nötter/frön i smeten.
  5. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö gärna över kokos eller valnötter.
  6. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Stickan ska vara torr.
Copyright 2020 Yoga By Mia | website by joomlaproffs